Acupunctuur:

Acupunctuur zet het lichaam eigen vermogen aan om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen. Met dunne steriele naalden worden de acupunctuur punten op het lichaam geprikt waardoor de doorstroming van de energiebanen (meridianen) gestimuleerd worden en blokkades die pijn veroorzaken worden weggenomen. 

Tijdens of na de behandeling gaat uw energiebaan beter doorstromen.

Acupunctuur doet geen pijn, werkt pijn verlichtend en heeft geen bijwerkingen.

Cupping:
Het plaatsen van verwarmde glazen bollen (cups) op de huid. Door de warmte ontstaat er vacuüm waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd.

Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen en werkt pijn verlichtend.

De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, voor pijn en verkoudheid.

Moxa:

Moxa is gedroogd bijvoetkruid (Artemisia Vulgaris) in de vorm van een staafje of kegeltje. Moxa is een onderdeel van acupunctuur en wordt toegepast bij bijvoorbeeld pijn, chronische vermoeidheid, om koude te verdrijven of bij stuitligging van baby's. De moxa staaf (geurarm) verwarmd de acupunctuurpunten waardoor de energiebanen vrij kan doorstromen. Hierdoor werkt het pijn verlichtend en verwarmend.

Tuina massage:

Tuina betekent druk, wrijf, knijp en klop; is een Chinese speciale massage techniek dat toegepast wordt bij o.a. rugpijn, schouderpijn, spierpijn en allerlei aandoeningen. Soms wordt Tuina gecombineerd met Acupunctuur of Cupping om het optimale resultaat te bereiken, afhankelijk van de klachten.

Voedingsadvies:

Bepaalde diëten kunnen bijdragen aan het ontstaan van klachten. Op grond van uw klachten en mijn diagnose kan ik indien noodzakelijk, in overleg, voor u een persoonlijk voedingsadvies samenstellen ter aanvulling van de behandeling.

Hierbij houd ik rekening met eventuele voedingsallergieën.

Bij het eerste consult (intake) besteed de acupuncturist aandacht aan uw gezondheidsklachten door middel van anamnese, pols -en tongdiagnostiek. Daarna wordt een behandelplan opgesteld en volgt de behandeling. Dit kan zijn acupunctuur, of in combinatie met tuina massage of cupping (afhankelijk van de diagnose). Intake en eerste behandeling duurt totaal ongeveer 90 minuten.

© 2016 by Yin Yang Acupunctuur.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now