Please reload

Recente berichten

Waarom Tuina massage goed werkt bij pijn.

February 20, 2017

De meeste mensen zijn wel bekend met acupunctuur. Maar veel mensen weten weliswaar nog niet veel over Tuina massage. Tuina is net als acupunctuur en Chinese kruiden een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG).

 

Tuina (betekent; druk, wrijf, klop) is een Chinese massage techniek dat al duizenden jaren wordt gebruikt. In feite is het de moeder van alle soorten massage.

In het Westen krijgt Tuina in de loop der jaren steeds meer bekendheid.

Vaak wordt Tuina massage gecombineerd met acupunctuur om het optimaal effect van de behandeling te krijgen.

 

Als acupuncturist heb ik vaak te maken met mensen die pijnklachten hebben aan bijvoorbeeld de nek, schouder, rug, kuit of spieren. De klachten zijn doorgaans goed te behandelen met acupunctuur of cupping of moxa,  gecombineerd met Tuina massage is het effect nog beter en voor lange duur.

 

 

 

 

Wat doet Tuina eigenlijk?

  • Zorgt voor de goede doorstroming van Qi (zeg maar; levens energie in ons lichaam) en bloed. Als de doorstroming belemmerd/geblokkeerd wordt, dan kan dit tot pijn of andere klachten leiden.

  • Harmoniseert en versterkt de Qi en de Yin en Yang energie.

  • Het ontspant de spieren waardoor het

  • Pijn verlichtend werkt en de spier bewegingen soepel maakt.

 

Hoe werkt Tuina?

 

Tuina massage maakt gebruik van de meridiaan banen (energie banen in ons lichaam). In de meridiaan banen bevinden ook de acupunctuur punten, die bij acupunctuur ook geprikt worden. Door een bepaalde techniek van masseren, drukken, wrijven of kloppen worden de energie blokkades die pijn klachten veroorzaken, weggenomen. Door Tuina massage is de weg van de energiebanen, dus de meridianen als het ware vrij gemaakt waardoor de pijn klachten zal afnemen en uiteindelijk zullen verdwijnen. Hierdoor zullen de aangedane spieren en pezen zich ontspannen en weer soepel worden.

 

Na een Tuina massage zult u zich ontspannen en verlicht voelen. Soms kunnen mensen ook enige gevoel van spierpijn of een beetje moe voelen na de behandeling. Dit is een normale reactie van ons lichaam, na een paar dagen zal het gevoel verdwijnen en zult u weer beter voelen.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by Yin Yang Acupunctuur.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now