Therapeut

Mijn naam is Tosca Kartadinata. Ik ben Chinees Indisch, geboren in Indonesië en opgegroeid in Nederland.

Jaren geleden had ik last van rugpijn door overbelasting op het werk en van het veel backpacken in Australië en Nieuw Zeeland. Verschillende alternatieve therapieën hebben helaas niet veel geholpen.

Totdat ik bij een acupuncturist terecht kwam. Na een reeks behandelingen van acupunctuur en tuina massage verdween geleidelijk mijn rugpijn. Na iedere behandeling voelde ik me verlicht en ontspannen. Daarnaast volgde ik ook Taichi lessen. Langzamerhand werd mijn interesse voor de Chinese Geneeswijze (TCG) met name acupunctuur getriggerd.

 

Dat was het moment dat ik besloten heb om een HBO opleiding Acupunctuur te volgen aan de Academie Qing Bai en Traditional Chinese Medicine Academie (TCMA) in Amsterdam.

Tijdens mijn TCG opleiding heb ik geleerd dat het menselijk lichaam, geest en emotie een belangrijk samenhangend geheel is. Ze kunnen elkaar versterken of juist verzwakken waardoor een disbalans of blokkade kan ontstaan die tot klachten leiden.

TCG ziet de mens als een geheel. De TCG behandeling richt zich niet alleen tot de klacht of symptoom maar pakt ook de oorzaak/gevolg aan en heeft daardoor een preventieve werking.

Ik heb de opleidingen Acupunctuur, Voedingsleer en Westerse Medische Basiskennis met goed gevolg voltooid. Na het voltooien van mijn studie ben ik werkzaam bij verschillende Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) praktijken waar ik Tuina massage technieken heb geleerd en waar ik als acupuncturist verder kan ontwikkelen in het vakgebied. Daarnaast volg ik met regelmaat bij- en nascholingen zowel op westerse geneeskunde als op Chinese geneeskunde gebied.

Testimonials

 

Tosca Kartadinata (Acupuncturist)

© 2016 by Yin Yang Acupunctuur.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now